Redo när det gäller

Scouterna i Polen vill ha vår hjälp. Scouter stöttar har svarat att vi ska fixa alla 1000 första hjälpen-väskor de bett om. Hjälp till ni också!
En väska kostar 400 kronor. #scouterstottar #1000till1000 #firstaidforukraine
Insamlingstips till kåren
Här finns fina, roliga och smarta tips på hur ni kan samla in pengar. Tack till alla som delat med sig nu och vid tidigare insamlingar!
Ta med veckans pant till scoutlokalen
I Stenungsunds scoutkår bestämde medlemmarna att alla skulle ta med hela veckans pant till scoutlokalen. Ingen hade kunnat tro att de tillsammans hade såååå mycket pant hemma i köksförråden. Men det blev en kul grej och en betydelsefull slant i insamlingen.
Visa film & prata om det som händer just nu
På Scouternas hus i Göteborg bjöd man in till filmvisning. Efter filmen fanns en chans att donera pengar och diskutera hur man kunde bidra till det humanitära arbetet i och utanför Ukraina.
Sälj en blå-gul symbol
Håkan köpte blågula band och med säkerhetsnålar och gjorde till en pin att ha på jackan. Banden såldes för minst 20 kronor styck och Håkan fick snabbt in hundralappar till insamlingen.
Skriv ett viktigt brev
Scouter i Järna Scoutkår pratade om hur det är att fly på ett avdelningsmöte under flyktingkrisen 2015. Mötet resulterade med att scouterna skrev ett brev till sin kårstyrelse:
"Vi vill att Järna scoutkår ska sjenka pengar till scouternas insamlin till förmån för människor på flykt. Om ni sjänker 10 kronor pär scout till insamlingen så låvar vi att vi ska äta mindre godsaker och inte äter så mycket på julavslutningen. MVH från UPTÄKAR HORNEN. VI ÄR ALTID REDO.
Samla in pengar i en burk
På Viggbyholms sjöscoutkår lockar den årliga båtupptagningen mycket folk till hamnen. Vid fikaförsäljningen ett år hade de finurliga scouterna satt upp en mycket fin insamlingsbössa : )
Men det krävs ingen fancy bössa för att att samla in pengar. En glassburk eller skylt med Swish-nummer fungerar ju lika bra.
Tilda tömde hela spargrisen
I samband med en insamling för människor på flykt 2015 bestämde sig Tilda, som då bara hade varit scout i två veckor, att flyktingarna behövde slantarna bättre än henne själv. Två hela veckopengar skramlades fram ur spargrisen. Tack Tilda! Varenda bidrag räknas.
Tricket: en STOR skylt
När Värnamo scoutkår ville hjälpa till och samla in pengar ställde de sig i med både bössor och försäljning av kakor och korv.